Cultura organizațională a  Școlii Gimnaziale Nr.150  este  rezultatul tuturor practicilor interne, a normelor de conduită, relațiilor  școlare, valorilor , aspirațiilor şi motivațiilor la nivel de școală. În acest sens, Școala Gimnazială  Nr. 150  are o cultura organizațională orientată spre  rezultate care pleacă de la  o politică educaționala de calitate.

Școala se ghidează după două principii  de mult timp : respectul pentru valori  și orientarea spre rezultate.

Școala noastră  crede în  valoarea talentului  fiecărui elev stimulându-l și sprijinindu-l în toate acțiunile lui.

Ne păstrăm elitiști prin intermediul valorilor.  Ceea ce ne-a adus pe noi atât de departe este pasiunea pentru anumite modele de comportament și standarde înalte. Este vorba de o cultura a încrederii, puterii de inovare, dorinței de competență, a cuvântului respectat si a deschiderii spre modernitate. Toate acestea ne fac să mergem mai departe cu încredere.

Ne respectăm cuvântul dat.  Ceea ce ne diferențiază față de alții este credibilitatea noastră în fața elevilor, părințiilor, colegilor noștri si a celorlalți parteneri sociali. Ne asumăm deciziile luate și intrăm în dialog cu ceilalți. Numai printr-un mod de comportament plin de încredere ne câștigam respectul în comunitatea școlilor bucureștene.