Pilonul central al comunității  este școala.

Școala   este una din cele mai importante instituții care modelează  resursele oferite de comunitate, având  roluri bine definite. Ea  nu poate funcționa şi nu se poate dezvolta fără a tine cont de specificul comunității în care funcționează.

Comunitatea locală alături de instituțiile de sprijin  reprezintă baza  pe care școala construiește actul educațional.  Pornind de la acest binom -școală – comunitate-  se  creionează automat ideea de parteneriat între școală şi comunitate. Acesta  trebuie să se bazeze pe principiul complementarității serviciilor sociale oferite de către diversele organizații care activează în comunitate. Succesul parteneriatului școală-comunitate locală este bazat pe legătura permanentă, constantă între agenții comunitari şi reprezentanții școlii.

Efectele parteneriatului cu comunitatea locala sunt de natura sa asigure performante școlare crescute, accesul deschis spre informație şi comunicare, dezvoltarea personala atât a copiilor cât şi a adulților implicați.

Primaria Sector 5

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.